PESCUIT SPORTIV PENTRU COPII

„Dă-i omului un pește și va avea de mâncare pentru o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.” (proverb chinezesc)

Efectele învățării unor comportamente adaptative, pe care copilul le folosește în situațiile de zi cu zi pentru o funcționare normală, se reflectă în dezvoltarea autonomiei; va știi ce să facă în diverse situații („va știi să pescuiască toată viața”), fără a fi nevoie de asistența altor persoane.

Încurajați și ajutați copilul să devină autonom în acțiunile sale, întrucât vor fi situații în care trebuie să își demonstreze abilitățile în diverse contexte (la grădiniță, la școală, în alte spații ale comunității etc.). E foarte important pentru copil să știe că se descurcă în situațiile zilnice de viață, așa își dezvoltă încrederea în abilitățile proprii și poate avea o imagine de sine realistă și pozitivă.

Recomandăm cu căldură ca părinții, să încurajeze copiii lor să meargă la pescuit, să cunoască tot mai multe specii de pești, dar și alte viețuitoare și plante din împrejurimile apelor.

Avantajele practicarii pescuitului la copii,se traduce într-o mare răbdare, capacitate de înţelegere a lucrurilor şi determinare.

Distribuie articolul pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Aboneaza-te la newsletter

Daca vrei sa te tinem la curent cu promotii, servicii, competitii sau evenimente etc

Contacts